Wednesday, June 15, 2011

H4cK3D by Anonymous

<<<Injecting>>>
 |||||||||||||||||||||||||||||||||||||97%
Not Secure
Password Too Easy
Don't worry, all data are safe
H4cK3D By Anonymous
Thanks to D3nY Cr3wZ
 email: myanonymous.my@gmail.com
contact us if you want back this blog.-Anonymous-

VoilĂ ! In view, a humble vaudevillian veteran, cast vicariously as both victim and villian by the vicissitudes of Fate. This visage, no mere veneer of vanity, is a vestige of the vox populi, now vacant, vanished. However, this valorous visitation of a by-gone vexation, stands vivified and has vowed to vanquish these venal and virulent vermin vanguarding vice and vouchsafing the violently vicious and voracious violation of volition. The only verdict is vengence; a vendetta, held as a votive, not in vain, for the value and veracity of such shall one day vindicate the vigilant and the virtuous.  Verily, this vichyssoise of verbiage veers most verbose, so let me simply add that it is my very good honor to meet you and you may call me V.


We are Anonymous
We do not forget.
We do not forgive.
We are legion.
Expect us
 

Wednesday, February 2, 2011

Kuching, Sarawak


Saya bercuti lagi. kali ke2 utk tahun ni. Seronok dapat bawa anak-anak berjalan sempena cuti Chinese New Year. Kami sampai ke KIA tadi lebih kurang pukul 5.10 pm. Menginap di Hotel Grand Margherita yg betul2 mengadap ke Sungai Sarawak. Nampak terus Kg. melayu yg ada diseberang sungai. Nak jadi cerita handphone saya tertinggal dalam teksi. Mujur pak cik teksi sudi menghantar semula. Tepat 8 malam kami keluar utk dinner diseberang sun gai, memandangkan kebanyakan kedai yg ada di sebelah hotel ni banyak yg tutup sempena cuti Tahun Baru Cina.

Tuesday, January 25, 2011

2011....

Berinjaknya tahun, bertambahlah usia... lama betul dah tak menulis di sini... cepat betul masa berlalu. tahun 2010 yang ditinggalkan masih bersisa dengan matlamat2 yang belum terlaksana.... banyak lagi... Insya Allah akan diusahakan juga tahun 2011...

Tuesday, March 23, 2010

stress.....


meja saya yg kelam kabut


keropok lekor saya

saya sangat stress hari ni sebab ada 2 paperwork yg perlu disiapkan hari ini juga. sangat2 tertekan. membuatkan saya tidak lalu makan. tapi sempat juga dapatkan keropok lekor dikantin tadi sebanyak rm2. tapi belum sempat makan. sabar saya perlu siapkan dulu paperwork sebelum makan. lagipun sekejap lagi ada class yang perlu saya relief.....sibuk mcm mana pun sempat juga saya mecelah di sini.... sini dulu... daaa....

Monday, March 22, 2010

naqib bersama motor barunya







14/3 selepas ke kenduri cik miah, kami sekeluarga bersama atok n nenek pergii ke rumah kakak ipar aku kat setiawangsa. sampai rumah k.wal, si naqib ni nampak le motor besar anak2 k.wal yg ada sorang satu. dia dah le obses dgn motor, nampak pulak motor tu, alahai.... lepas tu 2hari 2malam aku tak senang duduk sebab di mulutnya motor, broom.... itu je dia ungkap sepanjang hari.... letih aku... untuk menyelesaikan masalah ini, kami sekeluarga ke ampang mencari kedai motor yg disebut2 sebagai kedai yang murah... tengoklah aksi dia dgn motornya.... nak dijadikan cerita, lepas beli motor dia mintak pulak helmet. betul juga menjaga keselamatan....

Aktiviti di hujung cuti










dah habis seminggu cuti sekolah, kami sekeluarga tak ke mana2. just menghabiskan masa bersama di rumah. dapat pecah rekod, seminggu tak ke rumah nenek. aktiviti di rumah dipenuhi dgn mencuci, mengemas, memasak, melayan anak, menunggu suami pulang kerja ( kalau hubby cikgu boleh le cuti cam orang lain ), dan paling penting dapat jahit manik dibaju ateh yg dia nak pakai kenduri kawen kawan dia 2/4 nanti. sakit juga belakang. tapi seronok dapat melihat anak2 sepanjang masa di depan mata.

Thursday, March 18, 2010

Ke sana lagi....

Antara kebaya di Tanah Abang.
dari hotel ke Blok A kami just naik bajaj tambangnyha hanya 10,000 rupiah jer


Kusamnya aku... lepas kerja terus ke LCCT. tak sempat nak touch up

Ateh yang gediks

Ni le kenderaan kami ke sana.. huhuhu

Lamanya tak mencatat apa2 di blog ni.... lama betul, tak berkesempatan langsung.
Di sini cuma nak mencatat sesuatu sebagai kenangan sendiri. 5 hingga 7 Mac 2010 baru ni aku dan Ateh kembali ke Jakarta setelah berkunjung ke sana pada Jun 2009. Cuma Matlamat yg berbeza. Kalau dulu kami pergi dengan keluarga yg besar. Kali ini hanya kami berdua. Atas urusan business.. cheeeewah... matlamat kami ke sana nak ke Blok A Tanah Abang Jakarta. boleh tahan juga murah kain kat sana. Tapi baju anak2 yang berjenama memang takde macam yg dijual di Bandung. So kami just beli kain2 ela yg sesuai untuk mak2 budak je la.